torstai 19. lokakuuta 2017

Agilitytreenit (Jipin päiviksestä siirretty teksti)

Paikka: Lägi-areena
Kouluttaja: Saija Mustonen

Tänään oli jotenkin itsellä vähän oikea "viretila" hakusessa ja kovasti tuli takerrettua treeneissä vain epäonnistumisiin. Jälkikäteen pohdittuna siellä oli kuitenkin myös paljon hyvää ja onneksi Saija näistäkin muistaa muistutella silloin, kun itse on sitä mieltä, että mikään ei sujunut :D 

Plussat:
+Kakkoshypyn pakkosvalssi toimi ongelmitta, vaikka oletin riman olevan siinä herkessä (näissä Jippi on monesti tullut huonosti ohjaukseen ja hypännyt hypyn liian tiiviisti, mutta nyt ei tätä esiintynyt).
+Pätkä 9-19 toimi heti ekalla yrittämällä aika kivasti.
+Ekstraplussa hypyn 17 takaakierto-persjätölle! Jee mä uskalsin toteuttaa sen!
+Irtosi hienosti putkesta 18 putkeen 19 leijeröiden puomi, vaikka ajattelin sen olevan haastava kohta.
+Lähdöt ja kontaktit toimi (ei yhtäkään varastamista)

Kehityskohdat/läksyt:
-Irrotus putkesta 7 putkeen 8 leijeröiden puomi osoittautui meille mahdottomaksi. Ekalla yrityksellä oletin, enkä ohjannut, ja tämän jälkeen jäi levy soimaan. Ei siis millään onnistunut tuo kohta sitten enää ilman, että Saija avitti kutsumalla Jippiä kohti putkea.
-Omat hermot kiristyi kohdassa 7-8, koska mielestäni se oli helppo kohta, jonka olisi pitänyt sujua, eikä sitten millään sujunutkaan. Hermostuminen todennäköisesti vain entisestään sai aikaan sitä, ettei Jippi irronnut putkeen.. Tämä kohta ehdottomasti kopioitava johonkin omatoimitreeniin ja testattava alkaako sujua, jos heti ekalla toistolla ohjaan huolellisesti!
-Kohdassa 21-23 ensimmäinen ongelma oli se, että valssi peruutti ja käännös valui. Tähän pieni jarru ja valssin suunta kohti hyppyä 22, niin alkoi toimia. Seuraava ongelma oli se, että oma päällejuoksuohjaus teki koiralle mukamas tilaa peruuttamalla kauemmas hypystä, kun tila pitäisi tehdä etenemällä rohkeammin kohti seuraavaa hyppyä. Tässä tunnustan, että itselle nuo takaakierrot ovat nousseet sen verran möröiksi, että todella herkästi jään varmistelemaan ja mukamas auttamaan Jippiä, vaikka todellisuudessa sillä tavoin jään vain Jipin eteen. Ja nytkin seurauksena oli riman pudotuksia. Saija sai taottua mulle, että tila täytyy tehdä etenemällä kohti seuraavaa estettä ja olipas kiva huomata, että hyppääminen päällejuoksussa muuttui kertaheitolla rennoksi ja pulmattomaksi! Nämä läksylistalle ja niin, että keskityn ohjaamaan rohkeasti.
-Hypylle 31 tein viskin, joka ekalla kerralla oli kovin epämääräisesti ohjattu ja Jippi hyppäsi kiertäen tulopuolen siivekkeen. Korjattiin ohjausta ja homma toimi. Viskissä mun pitää muistaa ottaa se takaaleikkaava askel, jotta koira osaa lukea suunnan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti