sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Ohjattu toko (Jipin päiviksestä siirretty teksti)

Paikka: Sporttikoirahalli

Tuurauspaikalla I-HAHn kisaavien treeneissä (kouluttajana Sanna)
Teemana valinnainen noutoliike. Valitsin ohjatun ja otettiin kolmella kapullla, mutta liikkeen alku VOIn tyyliin seurauttaen. Ongelmaksi esittelin seuraamisessa huomion herpaantumisen ja kapuloihin kiinni jäämisen. Kokeiltiin niin, että jos kontakti putoaa ja Jippi jaa tuijottelemaan kapiloita, niin vaihdan saman tien suuntaa oikealle. Ekalla kerralla kontakti takkusi ja tein suunnan vaihdon. Jippi skarppasi heti hyvin. Seuraavilla yrityksillä seuruu heti selvästi keskittyneempää. Isoimmaksi ongelmaksi nousi seuruusta stoppi, jossa Jippi kerta toisensa jälkeen istui. Tosi outo virhe ja siksei siihen nyt takerruttukaan kauheasti, kun voi hävitä yhtä nopeasti kuin ilmestyikin. 
Noudossa lähti joka kerta oikeaan suuntaan, mutta hieman keskikapula aiheutti vaikeuksia. Ekalla toistolla kääntyi oikeaan suuntaan, mutta bongasi kuitenkin ekana keskikapulan. Stoppasin ennen kapulaa ja otin Jipin takaisin lähetyspaikalle. Seuraavalla yrityksellä nouti oikean kapulan. Tämän jälkeen yksi toisto ongelmitta. Suunta vaihtui ja siinä Jippi kertaalleen teki toiston, jossa se arpoi kapuloita lähestyessä todella pitkään, että mennäkkö reunimmaiselle vai keskimmäiselle kapulalle! Päätyi kuitenkin oikeaan valintaan. Nyt täytyy muistaa ottaa keskikapula jo säännöllisesti mukaan treeniin! 
Paikkis tehtiin vikana. Toin Jipin paikkikseen taas tehden parit nenäkosketukset ja yhden kiepin. Perusasennossa oli ihan hiljaa, vaikka hetken kesti alkupuheissa. Jätin istumaan ja jätössäkin oli ihan hiljaa. Kehuin poispäin kävellessä. Menin näkösuojaan. Kuulemma hieman käänsi päätä pois, kun liikkuri teki häiriökävelyt. Jippi ei kuitenkaan ikinä ole ottanut liikkurista painetta, joten vahva veikkaus on, että enemmänkin luopui liikkurista, joka siis oli treenikaveri eli Jipille tuttu Sanna. Muuten oikein rauhallinen paikkis! Loppuun maahan käskytys ja luoksari :) 
Tänään aamulla testasin jäävien seisomisia ja istumisia ja hyvin erotteli nämä kaksi joka kerta, vaikka eilen tosiaan itsenäisestikin treenatessa istui vähän väliä seiso-käskyllä! Joku ihme häiriö oli eilen havaittavissa, mutta onneksi vain ohimenevä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti