lauantai 14. lokakuuta 2017

Kahden kouluttajan treenit (Jipin päiviksestä siirretty teksti)

Treeni nro 1

Paikka: Lägi-areena
Kouluttajana Timo Rannikko
+irtoavuus ja hallinta sopivassa balanssissa
+Hienoja leijeröintejä (hypyillä 4 ja 16)
+Kun ohjaaja malttoi ohjata rynnimättä, niin kaukaa tehty pakkovalssi hypylle 18 ja takaleikkaus kepeille 19, niin toimi hienosti (ohjaajan liike piti olla täysin seis, kun koira tuli putkesta 17 ja samoin hypyn 18 jälkeen tullut ajoi koiran kepeillä kakkosväliin eli malttia ohjaajalle!)

-Kesti hyvin sivuirtoamisen A:n kohdalle Jipin ollessa vielä kepeillä 19.
-Ekalla keinulla törkeä läpijuoksu (ei toistunut, mutta näihin treeniä, että nopea vapautus puomilta ja heti perään keinu, jolla pitää pysyä)
-Ohjaajalle käännös 30-31 oli vaikea. Toimi hyvin ihan vain vekkaamalla eli selkeä linjaus hypyltä kohti putken kauempaa päätä.

Videolla alussa pari pätkää Timon treeneissä, ja sen perään myös vika väsynyt veto Saijan treeneistä.

Treeni nro 2
Paikka: Lägi-areena
Kouluttajana Saija Mustonen
+Kontaktit (Varmat pysähdykset puomille ja A:lla onnistumisia, vaikka oli Jipille vaikeampi Agimetin A)
+Kepit
+Hyvä tsemppi, vaikka vähän väsy painoi toisen treenin jäljiltä
-Sylkkärit!! Radalla kaksi kohtaa, joissa tehtiin sylkkäri ja kummassaki ongelmia. Ohjaajan rintamasuunta sylkkäreissä pielessä (peruutan herkästi riman suuntaisesti ja tällöin vippaan koiran hypyltä kääntymään kauemman siivekkeen ympäri - sylkkärissä ihan ok peruuttaa, mutta poispäin esteestä haltuunottovaiheessa). Lisäksi tässä on ohjaus, jossa Jippi kyllä törkeästi ennakoi eli ei malta tulla rehellisesti ohjaukseen, vaan tietää tasan tarkkaan heti sylkkäriä aloittaessani, että aion kuitenkin kääntää sen hypylle ja se livistää ohjauksesta. Tehtiin ihan siis käteen namittaen sylkkärissä ohjaukseen tulemista ja nämä nyt tehotreeniin!
-Väsymys alkoi näkyä hyppäämisessä - vikalla vedolla takaakierroissa rimat alkoi tippua ja näki hyppäämisestä, että Jippi ei vain enää jaksanut. Muutoin ei rimoja pudonnut treeneissä lainkaan, joten nämä meni kyllä nyt aika puhtaasti väsyn piikkiin (onhan se 40 min  - 4 x 10 min - aika pitkä aika treenata.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti