tiistai 17. lokakuuta 2017

Pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni

Eilen alkoi Jipin kanssa tokoilut Nina Mannerin kouluttamana. Joskus ihan pentuaikana oltiin yhdellä Ninan kurssilla, mutta silloin Jippi oli vielä niin hömelö pieni pentunen, että kurssi meni ihan perusasioiden ja malttamisen opetteluun. Eiliset treenit oli hyvät ja sain uusia ajatuksia kauan tahkottuihin asioihin. Näistä suurin oli se, että otettiin paikkikseen kaavojen rikkomista eli vein Jipin paikkisriviin temppuja tehden (kieppiä ja käsikosketusta), jolloin Jippi oli selvästi innokkaampi ja rennompi ja paikkiksen aloitus liikkurointeineen sujui Jipin osalta täysin hiljaa. Tätä ehdottomasti siis kokeillaan nyt jonkin aikaa! Muutenkin saatiin hyviä ideoita taas treeneihin - niistä kirjoittelinkin treenipäiviksen puolelle enemmän.

Päädyin muuten nyt lopulta sitten kuitenkin siihen, etten pidä treenipäivistä täysin julkisena. Sen tarkoitus on oikeasti korvata paperinen päivis eli sen toimivuuen kannalta ei ole väliä, vaikkei sitä lukisikaan muut kuin minä. Ei toisaalta myöskään toki ole haitaksi, vaikka joku muu sitä lukisikin, vaikkei se sen funktio tosiaan olekaan. Minun puolesta sitä saa siis lueskella muutkin (minulle vain pyyntöä, jos haluaa treenipäiviksen jatkossa nähdä), mutta koska siellä on oikeasti tarkoitus täysin avoimesti ja kaunistelematta kirjoittaa kaikki sekä hyvät että huonot puolet treeneistä että kisoista, niin en kuitenkaan ihan täysin julkiseksi sitä sitten kuitenkaan halunnut :) Plus toisekseen, onhan se aika kuivakkaa luettavaa, kun sinne ladon treenikertomukset ilman korulauseita tms. eli en halua joutua miettimään sitä, miten sanani asettelen. MUOKS: Tämän postauksen jälkeen aloin sitten vielä hieman pohtia, että pitäisikö se päiviskin sittenkin olla julkinen :D Lähinnä mietin, että varmistaisiko se sen, että paremmin tulisi panostettua sen täyttämiseen ajallaan, jos ajattelisi, että ehkä edes yksi lukija joskus sinne eksyy....? Noh, täytyy nyt pohtia. Omat hyvät ja huonot puolet sekä julkisella että suljetulle lukijakunnalle suunnatussa treenipäiväkirjassa....

Hugon rallyista sen verran, että eilisissä treeneissä (meillä on nyt talvikaudella maanantaisin rallyn omatoimiryhmä) tuli havaittua, että Hugon käännös oikealle oikealla seuraten on edistynyt! Tuo on ollut se isoin haaste VOI-luokassa kisaamisen tiellä, mutta nyt kun sekin alkaa jo vähitellen sujua, niin ihan aikuisten oikeasti voisi uskaltautua kokeeseen.

Ja pakko muuten nyt kirjoittaa tännekin koirien kanssa juoksemisesta. Jipille on ostettu valjaat ajat sitten ja keväällä päivitin juoksuhihnankin parempaan malliin sillä ajatuksella, että nyt alamme kyllä juosta lenkkejä säännöllisesti. Nyt kuukausia myöhemmin voin todeta suoraan, että lenkit ovat jääneet juoksematta. Nyt aloin hieman kypsytellä sellaista ajatusta, että kävisinkin jatkossa muutamana aamuna viikossa juoksemassa lenkin koirien kanssa. Nukkumaanmenot ovat venähtäneet puoleenyöhön ja sen myötä tulee herättyäkin vasta seiskalta. Nyt ajattelin, että tavoitteena olisi mennä nukkumaan klo 23, jolloin voisi herätä klo 6 ja ehtisi käydä juoksulenkin ennen työpäivää. Kirjoitin tämän ajatuksen nyt tänne juuri siksi, että ehkä sitten siitä tulisi pidettyä kiinni. Olen edelleen hieman epäileväinen sen suhteen, että saanko tämän onnistumaan sitten kuitenkaan. Se on niin kovin helppoa herätyskellon soidessa keksiä hyviä syitä, miksi kannattaakin vain nukkua vähän pidempään.... Katsotaan kuinka meidän suunnitelmien käy :D


5 kommenttia:

 1. Mua ainakin kiinnostaisi lukea teidän treenipäiväkirjaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä sitten kuitenkin laitan sen julkiseksi :) Jos joku jaksaa/haluaa lukea treenianalysointeja, niin ehkä sieltä joskus jopa löytyisi jollekulle treenivinkkejä ja jos taas ei halua niitä lukea, niin eihän sitä toki pakko ole lukea, vaikka julkinen olisikin :) Mä ite tykkään lueskella treenivinkkejä ja -pohdintoja toisten blogeista, mutta tiedän, että monien mielestä sellaiset on tylsiä. Siksi halusin sen kuitenkin erilleen tästä blogista, jossa tarkoitus kertoa kuulumisia yms.

   Poista
  2. Joo ehdottomasti julkiseksi! Saan itse aina inspiraatiota muiden treeniblogeista ja nimenomaan kivoja ideoita sekä vinkkejä :)

   Poista
 2. Minä myös haluan lukea sun treenipäiväkirjaa :)Minusta on mielenkiintoista lukea miten treenailla. Jos et laita julkiseksi niin nappaa minut mukaan lukijalistalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoinkin jo blogin nyt sitten kuitenkin julkiseksi :) Lueskelee sitten hieman valikoivasti ne, jotka haluaa. Paljonhan siellä on varmasti sellaista kuivaakin kuivempaa pohdintaa, jolla on arvoa lähinnä itselle :D

   Poista